كولاكوویچ: كسی از من نخواسته بود به ایران بیایم، ترجیح می دهم درباره صحبت با ضیایی چیزی نگویم!

كولاكوویچ: كسی از من نخواسته بود به ایران بیایم، ترجیح می دهم درباره صحبت با ضیایی چیزی نگویم!

به گزارش دیجیپا سرمربی تیم ملی والیبال ایران در گفت و گویی تفصیلی درباره عملكرد والیبال ایران در سال گذشته، برنامه های پیش رو و دیگر اتفاقات جاری توضیحاتی را بیان نمود.



به گزارش دیجیپا به نقل از ایسنا، بعد از آخر رقابت های قهرمانی مردان جهان ایگور كولاكویچ سرمربی تیم ملی والیبال ایران طبق قرارداد به كشورش بازگشت تا برای فصل جدید رقابت های ملی آماده شود. در این مدت اخبار مختلفی درباره قطع همكاری با او از جانب مسئولان سابق فدراسیون عنوان شد. مبحث چگونگی حضور وی در تیم ملی، وضعیت قرارداد، اخبار ضد و نقیضی درباره ارسال نامه از جانب فدراسیون ایران به او و مسائل دیگر به وجود آمده بود كه سرمربی تیم ملی والیبال ایران در گفت و گویی تفصیلی با سایت روابط عمومی این فدراسیون به تمام این سوالات پاسخ داده است:


* ارزیابی شما از بازیكنان جوان در دو تورنمنت لیگ ملتهای والیبال و قهرمان جهان چیست؟
ایران دارای بازیكنان جوان پراستعدادی است كه بعضی از آنان حتی فرصت حضور در لیگ ایران را هم نداشته اند چه برسد به تیم ملی. رشد و توسعه یك بازیكن جوان در خلال یك فرآیند اتفاق می افتد كه مستلزم زمان است. هر چند كه می دانم نتیجه گرفتن از این بازیكنان صبر و بردباری می طلبد و همه بی صبرانه منتظر هستند نتایج كسب شده با این بازیكنان را ببینند. ایران قهرمان نوجوانان جهان است كه این مورد بسیار پر اهمیت است و اصلا نباید دست كم گرفته شود. والیبال ایران محكوم به رشد است و چاره ای جز سرمایه گذاری روی این جوانان ندارند. این جوانان، امید های آینده والیبال ایران باید تشویق شوند، مورد حمایت قرار گیرند تا اعتماد به نفسی كه از قهرمانی نوجوانان در آنان دیده شده، قدرت بیشتری بگیرد تا روزی موفقیت های بیشتر آنان با تیم بزرگسالان به بار نشیند. این جوانان علیرغم روبرو بودن با فراز و نشیب ها، هیچگاه از قله پایین نخواهند آمد و هیچكسی قادر نخواهد بود آنان را از این سیر رو به پیشرفت بازدارد. به صورت كلی، همه ما مشتاقیم تا پیكان انتقادهایمان را به سمت آنان هدف بگیریم و پس از انجام یك بازی بد یا حتی انجام یك كار اشتباه خارج از زمین، می گوییم كه آنان دیگر كارآیی ندارند. این بازیكنان جوانند و همه این موارد طبیعی است و باید در راه بالغ شدن آنان اتفاق بیفتد. باید به یاد خودمان بیفتیم كه روزی به سن و سال آنان بودیم. اگر بخواهیم عملكرد آنان را در لیگ ملتهای والیبال و قهرمانی جهان ارزیابی كنم، باید بگویم كه از آنان رضایت بالایی دارم. این بازیكنان از فرصتی كه در اختیار آنان قرار داده شد، به خوبی استفاده كردند. باید یادآور شوم كه سه بازی پایانی لیگ ملتهای والیبال را با تركیب جوانان خود و با هدایت كاپیتان معروف بعنوان تنها بازیكن با تجربه در آن تركیب با پیروزی به آخر رساندیم. مرتضی شریفی، صابر كاظمی، محمدرضا حضرت پور، میلاد عبادی پور و حتی علی شفیعی برای نخستین بار با هم در تركیب اصلی تیم در لیگ ملتهای والیبال قرار گرفتند. ما در شیكاگو، لهستان قهرمان جهان را با نتیجه سه بر صفر با تركیب جوان خود در حالی شكست دادیم كه پوریا یلی پشت خط زن ما بود. بازی با صربستان را با نتیجه نزدیك سه بر دو واگذار كردیم و در روسیه هم با تیم جوان خود، از برزیل نایب قهرمان جهان و قهرمان المپیك در حالی شكست خوردیم كه توخته ۱۷ ساله و سایر بازیكنان جوانی كه قبل از این از آنان نام بردم را در تركیب داشتیم. همه این ها نشان داده است كه ایران دارای بازیكنان جوانی است كه تا قله فاصله چندان دوری ندارند اما به زمان نیاز دارند. می دانم كه گاهی زمان كافی وجود ندارد اما در زندگی هیچ چیزی یك شبه اتفاق نمی افتد. باید سرمایه گذاری كرد، كاشت، رشدش داد، برداشت كرد و از چیدن میوه ها لذت برد. بازیكنان جوانم در مسابقات قهرمانی جهان هم حضور داشتند و تجربه كسب كردند. حدودا به همه فرصت بازی داده شد. شفیعی پس از بازی در لوبیانا برای مدتی طولانی مصدوم گردید و روی فرم نبود. سایر بازیكنان هم از آغاز بازی های آسیایی به بعد به اندازه كافی تمرین نداشتند. بازیكنان جوان نیاز به تمرین بیشتری دارند تا نبود تجربه آنان از این راه جبران شود. روی هم رفته، من از عملكرد این بازیكنان بسیار رضایت دارم.

* آیا از عملكرد تیم در لیگ ملت های والیبال و قهرمانی جهان رضایت دارید؟
ایران در جایگاه هشتم رنكنینگ جهانی قرار دارد. باید یاد آور شوم كه ایران بالاتر از فرانسه و صربستان در رنكینگ جهانی جای گرفته است. دو تیمی كه نتایج بهتری را در تاریخ والیبال جهان در اختیار دارند. ایران اما كشوری است كه در سطح جهانی نتایج مهمی را كسب نكرده است. از این رو بی تجربه و نوپاست. نخستین مدال جهانی ایران سال قبل به دست آمد. مدال برنز با یك باخت از برزیل در جام قهرمانان بزرگ قاره ها در ژاپن به دست آمد. برای رسیدن به سطحی بالاتر و پایدارتر، تیم ملی ایران باید راه مشخصی را بپیماید و بازیكنان جوان هم از این فراز و نشیب ها بگذرند. باید اذعان كنم كه ایران هم اكنون از كیفیت لازم برای قرار گرفتن در بالاترین سطح جهانی قرار ندارد اما دارای توان و پتانسیل بالایی است كه نباید هم اكنون نتایج كنونی را مورد انتقاد قرار داد. باید بدانید كه مسابقات والیبال در جهان از سطح بسیار بالایی در بین ورزش ها برخوردار می باشد و همه تیم های ملی برای رسیدن به بالا ترین سطح سرمایه گذاری می كنند. والیبال دیگر فقط در عملكرد خلاصه نمی گردد. بلكه مبارزه ای است هر روزه. بازیكنان در مسابقات مهم رشد می كنند و ایران هم به چنین مسابقاتی نیاز دارد. به یاد داشته باشید چقدر زمان، سرمایه گذاری و بردباری صرف شد تا ایران به یك تیم برتر آسیا تبدیل گردد. از این رو، از جایگاه نهایی تیم خود در انتها مسابقات رضایت نداشتیم. بعنوان ورزشكارهرگز از جایگاهی به جز مكان اول رضایت نخواهم داشت اما از این نظر كه كسب تجربه شد و بازیكنانم پخته تر شدند، خوشحالم چون راه برای كسب نتایج بهتر در آینده هموارتر شده است.

* گویا شما قبل از این اعلام نموده اید كه می خواستید به ایران بیاید و نشست خبری داشته باشید اما مسئولان رضایت نداشتند؟ جریان چه بود؟
من چنین حرفی نزدم خصوصا اینكه اسمی را نیاوردم. چنین گفتار و ادعایی شایسته شخصیت من نیست. حقیقت این است كه پس از مسابقات قهرمانی جهان، دقیقا مثل سال قبل ( آخر جام قهرمانان بزرگ قاره ها در ژاپن و بعد از كسب مدال)، طبق توافقی كه با فدراسیون والیبال داشتم، بعد از مدت زیادی به كشورم بازگشتم. من هیچگاه كاری را كه بر خلاف نظر فدراسیون باشد، نخواهم كرد. قرار بود هر وقت كه برنامه ای داشتم و من را فراخواندند، به تهران بیایم. مكاتبات من هم طبق معمول با آقای خوش خبر، بهترین سرپرستی كه تابحال با آن كار كرده ام، صورت گرفت. وی انسان متعهدی است كه بخش مهم و جدا نشدنی در راه پیشرفت تیم ملی ایران است. من نهایت اعتماد را به ایشان دارم و هر وقت كه فدراسیون ایران از من می خواست، در خدمت بودم.
فكر می كنم چون در قراردادم چند مورد فنی وجود داشت كه باید محقق می شد، از این رو غیبت من طولانی شد و كسی از من نخواست تا به ایران بیایم. پس از آنكه آقای خوش خبر از فدراسیون رفت ارتباطم با فدراسیون قطع شد. هیچكس از فدراسیون به صورت رسمی به من اعلام نكرد كه ایشان دیگر با فدراسیون والیبال همكاری نمی نماید. هیچكس با من تماس نگرفت. تصورم این بود كمی تا هماهنگی بیشتر زمان لازم است و من منتظر تماس فدراسیون ماندم. بعد آن كه دیدم خبری نشد نامه ای را برای ضیایی فرستادم و از اینكه ارتباطم با فدراسیون قطع شده ابراز نگرانی كردم. ترجیح می دهم در مورد جزئیات صحبت هایم با او چیزی نگویم چونكه مربوط به این سوال نمی گردد. مكاتبات من با ایشان چندان به طول نكشید چون وقتی منتظر جواب به نامه دوم بودم، خبر رسید كه او بازنشسته شده و با فدراسیون والیبال همكاری نمی نماید. با حضور داوری بعنوان سرپرست، با فدراسیون والیبال هر روز ارتباط داشتم و اصلا اطلاعی ندارم تا بگویم كه ضیایی تمایل نداشتند من با رسانه ها صحبت كنم. دلایل بنده هم برای نیامدن به تهران ذكر شد كه البته دلیل واقعی نیامدنم به تهران برای من پوشیده است. بدون دعوت هم به جایی نمی روم و می دانم همین فرهنگ در ایران هم وجود دارد.

* ضعف های تكنیكی و تاكتیكی ایران در این تورنمنت ها چه بوده است؟ چگونه باید رفع شوند تا موفقیت های بیشتری حاصل آید؟
در مورد این مسئله باید كمی صحبت هایم را تعدیل كنم تا برای خواننده قابل درك باشد. تا آنجا كه می توانم ساده می گویم. از جهت فنی همه بخش ها باید بهبود یابد و به خصوص سرویس و دفاع از جهت تاكتیكی، باید فعالیت های فنی و تاكتیكی در لحظات مهم اجرا شود چون در آن لحظات حساس به علت فشار برای كسب نتیجه، بازیكنان به عناصر فنی اشتباهی كه در گذشته آموخته اند، روی می آورند و تمركز خویش را برای اجرای تاكتیك از دست می دهند. مهم ترین پیشرفتی كه باید حاصل شود، كسب تجربه است كه بازیكنان با بازی در سطح باشگاهی و ملی آنرا با اجبار به تمرینات هر روزه و پایدار به دست خواهند آورد. البته خیلی از مردم فكر می كنند كه بازیكنان فقط با تمرین در تیم ملی خویش را اثبات می كنند. این فكر اشتباه است. بازیكنان تیم ملی چه در داخل و چه در خارج از زمین باید با استفاده از رفتار و عملكردشان نشان از ملی پوشی داشته باشند و نماینده كشورشان باشند. فكر می كنم اینكه بازیكنان تیم ملی الان در لیگ های اروپایی بازی می كنند، می تواند به عملكرد تكنیكی و تاكتیكی آنان كمك می نماید.

* حریف های ایران در سال ۲۰۱۸ را چطور ارزیابی می كنید؟ آیا به جوانگرایی دست زدند؟
هر تیم ملی باید به آینده بیندیشد. جوانگرایی تیم ملی همیشگی و ادامه دار است و همه تیم های جدی همانند لهستان، برزیل، صربستان و فرانسه و تیم هایی همچون آرژانتین و آلمان به صورت مداوم دست به جوانگرایی می زنند. جوانگرایی گاهی برای بازیكنان با تجربه دشوار می باشد و پذیرش جوانان امكان دارد به آسانی اتفاق نیافتد اما توان محدود جسمی، كارآیی بازیكنان با تجربه را می گیرد به طوریكه نمی توانند موقعی كه تیم ملی به آنها احتیاج دارد، توان حداكثری خویش را داشته باشند. وقتی یك بازیكن باتجربه نمی تواند دیگر در پست خود حرف اول را بزند، زمان جوانگرایی فرا می رسد و باید جایگزین شود. این امر دوره ای است و همیشه در همه تیم های ملی اتفاق می افتد. لهستان با تیم جوانان خود كه قهرمان جوانان جهان شده بود تواست در سطح بزرگسالان بعنوان قهرمانی برسد. همان لهستانی كه در دو تورنمنت آخر قهرمانی جهان با فراز و نشیب های بسیاری روبرو بوده به صورتی كه نتایج آنان را در سطح اروپا و جهان تحت تاثیر قرار داده بود.

* با عنایت به گروه بندی خوب ایران در لیگ ملت های والیبال امسال، صعود ایران به فینال تا چه حد امكان پذیر است ؟
با عنایت به فاصله زمانی زیادی كه تا شروع مسابقات مانده، چنین پیش بینی هایی دشوار می باشد. آنچه من می دانم این است كه بازیكنان و كادر فنی تمام توان خویش را برای صعود به فینال به كار خواهند بست. دو هفته میزبانی در ایران فرصت خوبی است تا با حمایت تماشاگران پرشور ایرانی به تعداد پیروزی های بیشتری دست یابیم. پیروزی های بیشتر كمك بیشتری برای صعود ایران به مرحله فینال كه به میزبانی آمریكا صورت می گیرد خواهد نمود.

* وضعیت قرارداد شما با ایران به چه صورت است ؟
قرارداد من با فدراسیون والیبال ایران ۲+۲ است. در ماه می ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷) یك متمم به عطف امضا كردم كه این بدین معناست كه دو سال دیگر هم طبق توافق مشترك تا آخر المپیك ۲۰۲۰ توكیو به فعالیتم ادامه خواهم داد.

* آیا در تركیب كادر فنی تیم ملی والیبال ایران تغییراتی صورت خواهد گرفت ؟
من بسیار از همكارانم رضایت دارم و اگر آنها به ادامه این همكاری رضایت داشته باشند، هیچ تغییری نخواهیم داشت.

* دو سال از مربیگری شما در ایران می گذرد، در ۲ سال آینده افق كاری خویش را چه طور ترسیم می كنید ؟
اگر منظور شما اهداف من با تیم ملی است، من در رویای خود این اهداف را می پرورانم و قابل بازگویی در بین عموم نیست. هر روز تلاش خواهم كرد تا هر جلسه تمرین نسبت به جلسه قبلی بهتر شود. این طرز تفكر و فلسفه كاری نه تنها در ورزش بلكه در زندگی من هم دستاوردهایی به ارمغان آورده است. موفقیت فرآیندی است كه دارای مراحل خاصی است. ایران باید این فرآیند را طی نماید. واقعا می خواهم با تیم ایران به المپیك توكیو راه یابم و با این تیم در آنجا بجنگم و به رویاهایم در آنجا دست پیدا كنم.

* آیا جوانگرایی شما به آخر رسیده است یا اینكه هنوز هم بازیكنان جوان دیگری را به تیم ملی تزریق خواهید كرد ؟
ایران دارای بازیكنان با استعداد فراوانی است و البته هر بازیكنی كه در باشگاهش عملكرد خوبی داشته باشد توجهات را به خود معطوف می كند و مطمئنا به تیم ملی دعوت خواهد شد. روند انتخابی ایستا نیست و به طور مداوم اتفاق می افتد. من بدون استثنا بازی همه بازیكنان ایران را دنبال می كنم نه اینكه فقط بازی بازیكنان رده پایین یا بازیكنان خوب و آنهایی كه برایم جالبتر باشد را دنبال كنم، بازی همه را زیر نظر دارم. نمی خواهم چیزی از نظرم جا بماند. ایران كشور بزرگی است كه بازیكنان بسیاری دارد. از طرفی دیگر هیچ تضمینی وجود ندارد كه بازیكنان جوان كه قبلا به تیم ملی دعوت شده اند در تركیب تیم همچنان باقی بمانند اگر در تعهد كاری خود در باشگاه ها غفلتی كنند. بنابراین دریچه های تیم ملی در هر دو صورت باز است؛ هم برای ورود و هم برای خروج.

* چه زمانی به تهران باز خواهید گشت و تمرینات آماده سازی تیم از چه زمانی آغاز خواهد شد ؟
پس از مشورت با آقای داوری، مقرر شد تا ۸ ژانویه یك روز بعد از تعطیلات سال نو میلادی به ایران بازگردم. هنوز از تاریخ دقیق برگزاری تمرینات آماده سازی اطلاعی ندارم. باید اول با فدراسیون و دستیارانم مشورت كنم و تقویم آخر لیگ اروپا را مورد ارزیابی قرار دهم چون همانطور كه می دانید خیلی از بازیكنان ایران در اروپا بازی می كنند.

* آیا قبل از لیگ ملت های والیبال، بازی دوستانه ای در نظر خواهید گرفت ؟
البته به فكر آن هستم اما طبق معمول، پیش از شروع لیگ ملت های والیبال چند بازی دوستانه ترتیب خواهیم داد زیر لیگ اروپا در ماه می (اردیبهشت) به اتمام خواهد رسید و هیچ یك از تیم های ملی پیش از این تاریخ تمرینات آماده سازی خویش را شروع نخواهند كرد. متاسفانه سایر تیم های ملی تمایلی برای آمدن به ایران برای برگزاری بازی دوستانه ندارند بنابراین در برگزاری بازی های دوستانه مشكل داریم.

* سال آینده مسابقات مهمی همچون جام جهانی و انتخابی المپیك داریم. برنامه ریزی شما برای آماده سازی در این مسابقات چیست ؟
تقویم سال آینده هنوز به دستم نرسیده است. اما به صورت غیر رسمی باید بگویم پس از لیگ ملتهای والیبال از ۹ تا ۱۱ آگوست (۱۸ تا ۲۰ مرداد) با روسیه، كوبا و مكزیك رقابت های انتخابی المپیك را خواهیم داشت. برنده این مسابقات به صورت مستقیم سهمیه حضور در المپیك توكیو را كسب خواهد نمود. در ماه اكتبر هم جام جهانی خواهیم داشت كه نتایج آن هیچ تاثیری برای حضور در المپیك توكیو نخواهد داشت اما ارزش جوایز نقدی آن قابل اهمیت است. در انتها هم در ابتدای ژانویه ۲۰۲۰ در صورتیكه نتوانیم در آگوست سهمیه حضور در المپیك را به دست آوریم، انتخابی المپیك قاره آسیا را خواهیم داشت كه تیم اول آن سهیمه مستقیم برای المپیك توكیو را به دست خواهد آورد. برنامه من این است كه این سهمیه را علیرغم دشواری آن برای بار دوم برای تیم ایران رقم بزنم تا در نهایت رویاهایم را در المپیك تحقق بخشم.




1397/10/15
14:28:09
5.0 / 5
4400
تگهای خبر: بازی , بازیكن , باشگاه , تیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
Digipa Sports Shoes

دیجیپا

فروش لوازم و کفش ورزشی

digipa.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دیجیپا محفوظ است